Ako čistiť šperky z chirurgickej ocele

Starostlivosť o šperky z chirurgickej ocele vám nezaberie príliš veľa času, takže ju môžete nosiť takmer každý deň. Ak chcete, aby vaše šperky z chirurgickej ocele vyzerali rovnako dobre, ako ste si ich práve kúpili, existuje množstvo jednoduchých a efektívnych metód. Preto sú šperky z chirurgickej ocele také obľúbené. Pokiaľ nemáte čas odovzdať šperky klenotníkovi na profesionálne čistenie, použite doma malé drobné nástroje na obnovenie pôvodného lesku šperkov z chirurgickej ocele. Tu je niekoľko spôsobov čistenia šperku z chirurgickej ocele .

1. Použite mydlovú vodu

Pridajte do vody trochu mydla a ponorte roh mäkkej handričky do mydlovej vody. Potom utrite textúru šperku. Akékoľvek odolné škvrny na šperku môžete tiež vydrhnúť kefkou s mäkkými štetinami a mydlovou vodou. Potom opláchnite šperky z chirurgickej ocele v čistej vode a dôkladne opláchnite. Nakoniec vodu osušte suchou handričkou a šperk vyleštite.

 

2. Umyte ich sódou

Najprv použite sódu a vodu na prípravu pasty. Potom ponorte mäkkú zubnú kefku do sódy a použite ju na jemné drhnutie šperkov pozdĺž textúry. Aby sa šperky nepoškriabali, kefujte ich vodorovne. Akonáhle sú všetky šperky utreté, opláchnite ich teplou vodou, kým sóda úplne nezmizne. Nakoniec vodu utrite suchou handričkou, ktorú od Zovera obdržíte ku každému šperku.

 

3. Na čistenie použite zubnú pastu

Vyberte si bielu zubnú pastu, ktorá neobsahuje oxid kremičitý. Nepoužívajte gélovú zubnú pastu, pretože jej chýba špeciálny čistiaci prášok, ktorý má bežná biela zubná pasta. Najprv namočte roh mäkkej handričky teplou vodou. Na handričku vytlačte malé množstvo zubnej pasty a handričku jemne roztiahnite na povrch šperkov. Potom zubnú pastu na šperku umyte teplou vodou. Nakoniec šperky jemne poklepte mäkkou handričkou. Ak je váš dizajn šperkov trochu komplikovaný, napríklad brošňa, retiazka od náhrdelníka, jemne ich zabaľte do mäkkej handričky a počkajte niekoľko minút a potom handričku otvorte, aby absorbovali prebytočnú vodu.

čistenie šperkov

Veľa šperkov z chirurgickej ocele obsahuje medzery a komplikované vzory, ktoré sú ťažké jednoducho vyčistiť. Ak chcete tento typ šperkov dôkladne vyčistiť, môžete ich na chvíľu vložiť do mydlovej vody alebo nájsť nejaké nástroje, ktoré by vám do medzier siahli, napríklad špáradlá a zubnú pastu. Pravidelne svoje šperky z chirurgickej ocele čistite, nečistoty nebudú mať príležitosť sa hromadiť a sťažovať ich čistenie. Možno si môžete vypestovať zvyk čas od času dávať šperky do mydlového kúpeľa.