Sú šperky z chirurgickej ocele vhodné na citlivú pokožku?

Ako sa ukázalo, musíte sa zúčastniť slávnosti alebo nejakého večierka. Toto je udalosť, kde sa snažíte vyzerať čo najlepšie. Elegantné oblečenie, krásny účes, ktorý si necháte pre tie najlepšie príležitosti, a množstvo šperkov, ktoré dopĺňajú váš vzhľad.

Vyzeráte ako z obálky časopisu, ale je tu jeden malý problém. Zakaždým, keď si vezmete šperky, skončíte s podráždenou pokožkou alebo dokonca s vyrážkou. Tie červené škvrny okolo krku nevyzerajú práve sexi a zároveň vás strašia, čo sa to s vami deje, ale nie. Je to len vaša koža, ktorá reaguje na vaše šperky.

Na túto udalosť budete potrebovať určitý druh šperkov, ale viete, aký typ je pre vás ten ideálny?

alergia na šperky

Problém

To, čo sa tu deje, je to, že máte alergickú reakciu na šperky, ktoré máte na sebe. Aj keď to nie je okamžité, pravdepodobne ste sa dostali do stavu tolerancie. Presne viete, ako dlho ich môžete mať, než vás šperky začnú svrbieť.

Alergické reakcie, ktorú zažívate, je spôsobená typom kovov vo vašich šperkoch. Ak si spomeniete na chémiu zo strednej škole, kovy sa zaradia do radu reaktivity. To naznačuje, akú silnú reakciu môžu tieto kovy mať s ostatnými látkami.

Pre módne šperky je možné použiť rôzne kovy. Najbežnejšie z nich sú mosadz, zliatina medi a zinku. Druhým je nikel. Jedná sa o dva (tri?) Kovy, ktoré sú preslávené tým, že spôsobujú alergické reakcie.

Môžu byť tiež vyrábané so zlatom alebo inými povrchmi. Tento povrch sa však časom opotrebováva. Aj keď vám možno nebudú robiť problémy, keď sú nové, spôsobia problémy časom.

Riešenie

Potrebujete niečo, čo by ste si mohli vziať na svoje veľké udalosti. Iné kovy môžu byť vhodnou náhradou pre alergikov s citlivou pokožkou. Otázkou je, sú šperky z chirurgickej ocele dobré pre citlivú pokožku?

Rozhodne.

Chirurgická oceľ, rovnako ako mosadz, je zliatina. Materiály, ktoré sa vyrábajú z chirurgickej ocele, sú však tie najjemnejšie, aké vaša pokožka kedy pocíti. Medzi ne patrí železo, uhlík a chróm. V niektorých prípadoch môže byť k zvýšeniu pevnosti pridaný aj titán alebo nikel. Koncentrácie týchto kovov sú však príliš malé, aby nositeľovi spôsobili problémy.

Chirurgická oceľ je tak dobrá, že je často preferovaná pred mincovým striebrom a ďalšími materiálmi. Aj keď sa tu môže zdať, že striebro je tým najžiadanejším materiálom, 7,5 percenta medi prítomného v mincovom striebre môže spôsobiť, že budete mať nejakú reakciu.

Chirurgická oceľ existuje v mnohých rôznych akostiach. Kedykoľvek vyrazíte nakupovať šperky, bolo by najlepšie mať na pamäti, že požadovaná známka je označená 316L. V tejto formulácii neobsahuje absolútne nikel, olovo a kadmium. U šperkov, ktoré máme v ponuke na Zovero , používame u všetkých našich šperkov iba chirurgickú oceľ najvyššej kvality (316L). Šperky Zovero sú vašou najlepšou a najbezpečnejšou voľbou, pokiaľ chcete váš vzhľad doplniť o šperky z chirurgickej ocele.