Klady a zápory šperkov z chirurgickej ocele

Šperky sú takmer vždy skvelým doplnkom každého oblečenia. Občas môže šperk úplne premeniť oblečenie a pridať to, čo štylisti radi nazývajú šmrnc. Najprv však musíte vybrať správne šperky. Správnym krokom k tomu je identifikácia materiálu, z ktorého budú vaše šperky vyrobené.

Jedným z nich je chirurgická oceľ. Chirurgická oceľ v posledných niekoľkých rokoch explodovala na popularite ako špičkový materiál na výrobu šperkov. Chirurgická oceľ je kovová zlúčenina železa, uhlíka a chrómu. Chirurgickú oceľ je možné použiť pre mnoho rôznych aplikácií, ako sú chirurgické a lekárske nástroje, letecké a kozmické aplikácie a architektúra. Ale tiež sa používa na výrobu šperkov a pretože je kov korózny a tepelne odolný, môže byť skvelým doplnkom vašej šperkovnice.

Ale je to dobrý nápad kúpiť šperky z chirurgickej ocele? Zostavili sme pre vás krátky zoznam výhod a nevýhod.

Výhody šperkov z chirurgickej ocele

výhody šperkov z chirurgickej ocele

Pohodlie

Chirurgická oceľ je ľahká, a preto sa ľahko a pohodlne nosí. Mnoho ľudí je alergických na určité kovy a pri nosení šperkov sa podráždi. Chirurgická oceľ má však hypoalergénne vlastnosti. Vďaka tomu sú šperky vyrobené z tohto kovu bezpečné pre citlivé typy pleti.

Jednoduchá údržba

Nebudete musieť svoje šperky z ocele brať do obchodu, aby ste ich nechali profesionálne vyčistiť. Na udržanie špičkového tvaru stačí teplá voda a mydlo. Všetko, čo musíte urobiť, je namočiť ho na niekoľko minút do mydlového roztoku a potom ho jemne vydrhnúť kefou s mäkkými štetinami. Akonáhle ich budete mať niekoľko rokov a začnú strácať lesk, môže ich odborný čistič vyleštiť späť k životu. Chirurgická oceľ je odolná ako proti poškriabaniu, tak proti korózii.

Cenová dostupnosť

Šperky z chirurgickej ocele sú oveľa dostupnejšie a cena nepopiera kvalitu a štýl. Dizajnéri sú stále schopní vytvoriť očarujúce a elegantné designy aj za použitia týchto kovov.

Šetrné k životnému prostrediu

Pokiaľ máte radi životné prostredie, môžete svoje šperky z chirurgickej ocele bez viny nosiť. Po prvé, množstvo energie použitej vo výrobnom procese je výrazne nižšie ako u väčšiny ostatných kovov. Po druhé, chirurgická oceľ je 100% recyklovateľná. Preto si nemusíte robiť starosti s tým, ako vaše módne rozhodnutia prispievajú k zhoršovaniu životného prostredia.

Prispôsobivosť a všestrannosť

Každý, kto používa drahokamy, by si rád kúpil tie, ktoré môže použiť so všetkými rôznymi štýlmi a na rôzne príležitosti. Našťastie šperky z chirurgickej ocele sú vhodné na rôzne akcie a dajú sa kombinovať v podstate s každým vašim vzhľadom. Chcete formálne alebo neformálne? Tieto kúsky môžete použiť kedykoľvek.

Nevýhody šperkov z chirurgickej ocele

nevýhody šperkov z chirurgickej ocele

 Veľkosť sa nedá upraviť

Chirurgická oceľ je veľmi silná, čo je pozitívna stránka, ktorá ju bohužiaľ robí tuhou. Táto vysoká pevnosť sťažuje zmenu veľkosti šperkov z chirurgickej ocele. Pokiaľ sa vám teda počas života zmení veľkosť prsta (čo sa bežne stáva), veľkosť prsteňa sa už ani nepohne.

Menej variabilný vzhľad

Vďaka svojej tuhosti je práca s chirurgickou oceľou náročná a prácna. To znamená, že s ním možno dosiahnuť iba obmedzený počet návrhov. Nedajú sa do nich príliš dobre vkladať drahé kamene alebo tvoriť zaujímavejšie a lákavejšie tvary.

Oceľ je citlivá na chlór

Akonáhle si prstene z ocele vezmete do bazéna alebo vírivky napustenej silným množstvom chlóru, poškodia sa.

Šperky zo Zovero.cz

U nás sa zameriavame na súčasné trendy s minimalistickým dizajnom. V ponuke môžete vyberať z náušníc, prsteňov, náhrdelníkov a náramkov z kvalitnej chirurgickej ocele. Neváhajte a pozrite si naše šperky z chirurgickej ocele tu  a nechajte nás urobiť zvyšok.