5 + 1 tipov, ako osláviť Deň matiek

Aj keď jeden deň v roku naozaj nestačí na to, aby ste si uctili jedného z najdôležitejších ľudí vo vašom živote, Deň matiek je skvelou príležitosťou, ako vyjadriť svoju vďačnosť osobe, ktorá vás vychovala, a stráviť s ňou kvalitný čas.

Čokoláda alebo kvetina sú na Deň matiek klasikou, ktorú mamička už tak trochu očakáva. Čo ju tento rok prekvapiť niečím iným a treba naplánovať spoločne strávený deň plný jej obľúbených aktivít. Pripravili sme pre vás inšpiráciu na program pre tento špeciálny deň, ktorú nájdete v článku.

Pri vymýšľaní aktivít sa zamerajte primárne na to, aké má mamička záľuby . Podľa nich potom vymyslite činnosti, ktoré si spoločne užijete.

Deň matiek 2022 - tipy a inšpirácie

Uvarte niečo spoločne

Pokiaľ mamička rada varí či pečie, má určite nejaký obľúbený recept, ktorý by vás rada naučila. Nie je dôležité, či pôjde o rodinný recept odovzdávaný po generácie alebo ten z časopisu. Dôležité je, že niečo vytvoríte spoločne . Následné maškrtenie bude príjemný bonus.

Ak si neviete rady s tým, čo vymyslieť, pripravte treba muffiny alebo obľúbené mieša rezy. S tými potom navštívte babičku, ktorá je predsa len aj mamička.

Zútulnite záhradu

Patrí záhrada medzi mamičky obľúbené koníčky? V tom prípade naplánujte spoločné aktivity na záhrade. Zložitejšie práce ale nechajte na inokedy. Radšej zvoľte niečo menej náročné, ako je príprava terasy na novú sezónu alebo presádzanie byliniek. Pokiaľ máte záhradný altánok, môžete ho zútulniť svetelnou reťazou, dekami či vankúšmi.

Pomôžte ju so zoznamom úloh

Niektoré mamičky môžu na Deň matiek túžiť po tom, aby si vydýchli od domácich povinností, iné možno nebudú chcieť nič iné ako pomocnú ruku. Pokiaľ mamička niečo odkladá – ako je čistenie kávovaru alebo upratovanie špajzy – využite tento deň ako príležitosť pomôcť mamičke s nejakou z týchto úloh.

Majte hlbokú konverzáciu

Kedy ste sa mamičky naposledy spýtali, ako sa má, a naozaj ste počúvali odpoveď? Pre väčšinu rodičov neexistuje lepší darček ako zmysluplný rozhovor. Nalejte teda džbán limonády či dobré víno, urobte si pohodlie na hojdacích kreslách na verande a pripravte sa na príjemnú konverzáciu.

Usporiadajte domáce kino

Vyberte filmy, ktoré má mamička najradšej , pripravte jej obľúbený víno alebo maškrtenie a užite si večer plný zábavy. Môžete sa tiež poobzerať po projektore, filmové večery tak získajú úplne novú atmosféru.

Pokiaľ mamička nie je práve filmový fanúšik, pripravte na premietanie sériu rodinných fotiek. Môžete tak spoločne zaspomínať na radostné rodinné momenty.

Originálny darček, ktorý poteší

Poďakujte mamičke za všetko, čo pre vás urobila ručne vyrobenými šperkami, ktoré ukazujú, že má vo vašom srdci zvláštne miesto.

Je množstvo spôsobov, ako svojej mamičke dať najavo, že si ju vážite. Niekto vsádza na tradičné karafiáty, iní zase dávajú prednosť bonboniéram či zákuskom. Pokiaľ máte pocit, že si vaša mamička zaslúži niečo viac, vyberte jej šperk. Ako inšpirácia vám poslúži náš výber náramkov , náušníc či náhrdelníkov vhodných práve pre túto milú príležitosť. Šperky od Zovero sú kvalitné a cenovo dostupné a nemusíte si ani lámať hlavu s vhodným balením, pretože ku každému šperky obdržíte luxusnú darčekovú krabičku zadarmo.