Spojenie šperkov a minimalizmu

Keď sa zamyslíme nad definíciou minimalizmu, prvá vec, ktorá väčšinu ľudí napadne, je „menej“. Hudobný minimalizmus vyžaduje menej nástrojov a jednoduchšie melódie. Minimalistické umenie používa menej farieb, redukované motívy a jednoduché tvary. V móde znamená menej zdobenia, jednoduché línie, ostré tvary, dôraz na detail a obmedzené farebné schémy. Minimalizmus môžeme doslova vyjadriť ako „menej je viac“. Menšie množstvo sýtejších farieb, jednoduchšie tvary, umenie, ktoré ponúka viac priestoru a viac ticha.

Minimalizmus v šatníku

Máte veľa oblečenia, ktoré sa skoro ani nezmestí do skrine a namiesto toho, aby vás pohľad na množstvo tričiek a topánok napĺňal radosťou, máte naopak chuť všetkého sa zbaviť? Potom ste práve vy ideálnym adeptom na minimalistický šatník, ktorý je založený na tom, že máte v skrini len niekoľko kúskov, ktoré je však možné jednoducho s ostatnými kombinovať. Tieto kúsky by mali ideálne byť nadčasové a vysoko kvalitné .

Tip: Akého oblečenia sa zbaviť?

Rozhodli ste sa prečistiť skriňu a uvažujete nad tým, akého oblečenia sa zbaviť? Niektorí odporúčajú vzdať sa tých vecí, ktoré ste na sebe nemali rok, iní zase všetkých kúskov, ktoré vo vás nevyvolávajú pozitívne emócie. Pokiaľ je oblečenie v dobrom stave, samozrejme ho nemusíte vyhadzovať, ale môžete ho napríklad darovať potrebným (najmä v situáciách, keď je to potrebné viac ako inokedy) alebo predať na niektorom z internetových bazárov.

K minimalistickému šatníku minimalistické šperky

Minimalizmus rozhodne nie je o tom, že nebudete mať žiadne doplnky, ako skôr o tom, že si zaobstaráte doplnky, ktoré sa hodia takmer ku všetkému. Minimalistické šperky sú veľmi elegantné, nadčasové a nevychádzajú z módy . Skvele budú vyzerať v kombinácii so šatami aj tričkom. Vziať si ich tak môžete do divadla, na ples, do práce aj na kávu s kamarátkou.

Minimalistické náušnice - Zovero Jemný prsteň so zirkónom - Zovero

Ďalšie dôvody, prečo si obľúbite minimalistické šperky

Minimalistické šperky sa skvele kombinujú ako s oblečením, tak aj medzi sebou . Rovnako ako je obľúbené vrstvenie pri oblečení, je obľúbené aj pri šperkoch. Pokiaľ si napríklad ozdobíte ruku tromi minimalistickými šperkami, získate úplne jedinečný vzhľad.

Tipy na minimalistické prstene

Hovorí sa, že sú ruky našou vizitkou. Tou najlepšou vizitkou sa stanú, ak ich ozdobíte krásnymi minimalistickými prsteňmi. Na vašej ruke sa bude vynímať napríklad špirálový prsteň , prsteň v tvare Chevron , alebo jemný prsteň so zirkónom .

Tipy na minimalistické náhrdelníky

Ako vyšperkovať každý outfit k dokonalosti? Odpoveď na túto otázku prinášajú minimalistické náhrdelníky, ktoré urobia skvelý dojem na vaše okolie. Našim tipom je obojstranný náhrdelník so srdcom , kruhový náhrdelník , alebo kruhový náhrdelník s kryštálom .

Tipy na minimalistické náramky

Náramky by rozhodne mali mať vo vašej šperkovnici svoje miesto, pútajú totiž pohľad k vašim krásnym rukám a obyčajný outfit premení na neobyčajný. Zvoliť môžete napríklad otvorený náramok s dvojitou guličkou alebo obľúbený vzor nekonečna .

Tipy n minimalistické náušnice

Vašu tvár zase rozžiaria minimalistické náušnice, ktoré nebudete chcieť zložiť. Čo treba urobiť si radosť náušnicami v tvare tyčiniek alebo jednoduchými kruhovými náušnicami .

Ak máte radi šperky, ktoré sa hodia ku všetkému a sú veľmi vkusné a elegantné, nechajte sa očariť minimalistickými šperkami od Zovero .